Vesti

Uspostavljena Povelja o miru i prijateljstvu između distrikta na konferenciji u Agadiru

Uspostavljena Povelja o miru i prijateljstvu između distrikta na konferenciji u Agadiru

Od 21. do 23. juna 2024. godine, Agadir, Maroko, bio je domaćin 40. konferencije Distrikta 9010, koji okuplja Maroko, Tunis, Alžir i Mauritaniju. Nacionalni koordinator ICC Distrikta 2483, Srbija i Crna Gora, Vesna Baur, prisustvovala je ovom značajnom događaju.

Na Generalnoj skupštini međudržavnih komiteta, PDG Annemarie Mostert iz Južne Afrike izabrana je za predsednicu Izvršnog veća za period 2026-2028. godina. Ova skupština je bila prilika za potpisivanje Povelje o miru i prijateljstvu između distrikta Srbija-Crna Gora i distrikta Maroko-Tunis-Alžir-Mauritanija.

Zvaničnom činu potpisivanja prisustvovao je i vice predsednik Rotary International 2019/2020 Yinka Babalola, u svojstvu predstavnika predsednika Rotary International. Ovaj sporazum predstavlja krunu izuzetno uspešne godine za naš distrikt, u kojoj su promocija mira i međunarodna saradnja bili prioriteti.

Povelja o miru i prijateljstvu ima za cilj jačanje veza između distrikta, promociju zajedničkih projekata i unapređenje saradnje na globalnom nivou. Ovim korakom, Distrikt 2483 nastavlja da potvrđuje svoju posvećenost rotarijanskim vrednostima i međunarodnoj solidarnosti.