Vesti

Uspeh i inovacija: Festival “Znanje za budućnost”

Uspeh i inovacija: Festival ``Znanje za budućnost``

Osnovna škola “Miloš Crnjanski” u Beogradu bila je domaćin drugog okružnog takmičenja osnovnih škola u programiranju i upravljanju dronovima i mBot robotima, poznatog kao Festival “Znanje za Budućnost”. Ovaj događaj, održan 12. februara ove godine, okupio je 14 ekipa iz 9 škola iz Beograda, dok je Ministarstvo prosvete Republike Srbije bilo pokrovitelj festivala.

Rotary klub Beogradska Čukarica imao je čast da bude pokrovitelj ovog okružnog takmičenja, demonstrirajući svoju posvećenost obrazovanju i tehnološkom napretku. Organizatori takmičenja bili su Osnovna škola „Miloš Crnjanski“, Rotary Club Beograd Čukarica, RODA EDUKATIVNI CENTAR i NAŠ PRIJATELJ Mr. ROBOT.

Svečano otvaranje takmičenja obeležili su prisustvo predsednika Rotary Internationala Gordona McInallyja i Distriktnog guvernera Aleksandra Radojičića, koji su pozdravili učesnike i izrazili podršku ovom važnom događaju. Koordinator festivala, PDG Vladimir Matić iz Rotari kluba Beograd Čukarica, takođe je dao svoj doprinos u organizaciji i vođenju događaja.

Takmičenje je bilo podeljeno u tri discipline: dronovi, mBot roboti 1 i mBot roboti 2. Pobednici u svakoj disciplini su postigli izvanredne rezultate, prikazujući visok nivo veština i kreativnosti. OŠ „Radojka Lakić“, OŠ „Jovan Popović“ i OŠ „Ujedinjene nacije“ iz Beograda su zasluženo osvojile prva mesta u svojim kategorijama.

Ovo takmičenje nije samo pružilo priliku učenicima da pokažu svoje veštine u oblasti tehnologije, već je takođe promovisalo inovacije i timski rad među mladima. Rotary klubovi su ponosni što podržavaju ovakve inicijative koje podstiču obrazovanje i pripremaju nove generacije za izazove budućnosti.