Vesti

Svečana proslava Rotari dana u Beogradu uz predsednika RI, Gordona McInallya

Svečana proslava Rotari dana u Beogradu uz predsednika RI, Gordona McInallya

U hotelu Crowne Plaza u Beogradu održana je svečana proslava Rotari Dana povodom 119. godišnjice osnivanja Rotari pokreta, u prisustvu predsednika Rotari Internacionala, Gordona McInallya. Gala veče okupilo je oko 400 zvanica, a program koji su vodili Snežana Dakić i Nemanja Velikić započeo je obraćanjima Predsednika McInallya i Distriktnog Guvernera Aleksandra Radojičića.

Tokom večeri, posebno priznanje RIP-a za najbolje klubove u Distriktu po uplatama Rotari Fondaciji u godini 2022-2023 uručeno je Rotari klubovima Bar, E-club Srbie i Kotor. Izuzetno iznenađenje večeri bio je nastup Petra Radulović, operske pevačice-solistkinje Državne opere u Hanoveru.

Svečanom događaju prisustvovali su i NJKV Princ Aleksandar i Princeza Katarina Karadjordjević, direktor US Aid-a Tod Andrews, predstavnik EU misije u Srbiji Albert Kolgeci, predstavnici diplomatskog kora, predstavnici Vlade i Skupštine Republike Srbije, predstavnici fondacija, biznis klubova i drugih organizacija, kao i javne ličnosti.

U sklopu događaja učestvovali su predstavnici 19 država, među kojima su bili aktuelni i prethodni distriktni guverneri, kao i koordinatori iz dve zone. Ovaj događaj još jednom je istakao Rotarijevu misiju unapređenja društva i promovisao njegov moto “Create Hope In The World”.