Rotari klub Kotor uručio medicinsku opremu Opštoj bolnici u Kotoru

Slika korisnika Bojana Đurović
Bojana Đurović 13 novembar, 2020 - 18:14
Klub: 
Kotor

Rotari Klub Kotor danas je uručio Opštoj bolnici u Kotoru medicinsku opremu u vrijednosti od 6.200,00 USD koja uključuje pacijent monitor Bistos BT 780 za praćenje vitalnih funkcija, infra red termometar A200, pulsni oksimetar 'tip finger' i kiseoničku terapiju. 

Povodom uručenja medicinske opreme, predsjednik Rotari Kluba Kotor Dušan Vukšić posebno je naglasio značaj saradnje sa donatorom: ''Rotari Klub Kotor i Opšta bolnica u Kotoru posebnu zahvalnost duguju našim Kotoranima Jovanu i Aleksandru Roganoviću i njihovoj firmi ''PROFESIONAL MEDIC'' d.o.o. koji su ovim humanim gestom iskazali brigu i odgovornost prema zajednici u vremenu velikih izazova. U skladu sa usvojenim godišnjim planom aktivnosti, pored tradicionalnih akcija, naš klub če nastaviti rad u vanrednim okolnostima izazvanih pandemijom Covid-19 prilagođavajući se trenutku, što neće uticati na sam kvalitet akcija.''– kazao je Vukšić.

Donaciju je u ime kotorske Opšte bolnice primio direktor dr Davor Kumburović koji se ovom prilikom zahvalio donatorima i Rotari Klubu Kotor istakavši:''Želim da iskažem veliku zahvalnost na ovoj donaciji čiji je značaj znatno veći kada se uzme u obzir da je upućena u pravom momentu - u periodu suočavanja sa pandemijom  Covid-19. Kao što je već poznato, Opšta bolnica u Kotoru je od prije nekoliko dana i zvanično Covid bolnica tako da će ova donacija u velikoj mjeri olakšati naš rad i obezbijediti adekvatno liječenje naših sugradjana i građana Boke.''