Dronovi za osnovne škole u Zaječaru i PU „Đulići”

Slika korisnika Aleksandar Budosan
Aleksandar Budosan 1 septembar, 2021 - 16:13

Predstavnici Rotari kluba distrikta Srbije i Crne Gore uručili su danas donaciju zaječarskim osnovnim školama i Predškolskoj ustanovi „Đulići”.

Rotari klub – Donacija za osnovne škole u Zaječaru i PU „Đulići”

U velikoj sali Skupštine Grada Zaječara organizovano je svečano uručenje opreme-dronova, kojoj su prisustvovali svi direktori osnovnih škola, direktor PU „Đulići”, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, predsednik Rotari kluba Zaječar Nenad Pašalić, kao i Vladan Mijailović, čarter predsednik Rotari kluba Bor i asistent guvernera distrikta Srbija i Crna Gora.

Rotari klub – Donacija za osnovne škole u Zaječaru i PU „Đulići”

U saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Rotari klubovi Bor i Sremska Mitrovica realizovali su dva Global granta, „Godine uzleta” i „Dronovi za osnovne škole”, u okviru kojih će se zaječarskom obdaništu „Đulići”, kao i za pet gradskih osnovnih škola donirati oprema – dronovi, u vrednosti od 2.500,00 evra.

Rotari klub – Donacija za osnovne škole u Zaječaru i PU „Đulići”

Nenad Pašalić — predsednik Rotari kluba Zaječar

Predsednik Rotari kluba Zaječar Nenad Pašalić zahvalio se gradonačelniku Zaječara na prijemu, svim rotari klubovima iz inostranstva koji su pomogli i USAID-u.

Vladan Mijailović — čarter predsednik Rotari kluba Bor i asistent guvernera distrikta Srbija i Crna Gora

Čarter predsednik Rotari kluba Bor i asistent guvernera distrikta Srbija i Crna Gora Vladan Mijailović izrazio je zadovoljstvo što će učenici sada imati priliku da se što bolje obuče za rad na dronu, da se pripreme na najbolji mogući način za naredne razrede i na kraju je poželeo uspešan rad svim direktorima i vaspitačima.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić se zahvalio donatorima i izrazio zadovoljstvo što je Zaječar prepoznat kao jedan od gradova kome je ovakva pomoć neophodna.

Boško Ničić — gradonačelnik Zaječara

„Hvala našem Rotari klubu, klubovima iz Bora i Sremske Mitrovice, hvala i USAID-u. Nadam se da će ovo biti početak jedne dobre saradnje u ovoj oblasti. Stavljanje akcenta na obrazovanje je izuzetno značajno, pored toga što je u poslednje dve godine, zahvaljujući Vladi Republike Srbije, u obnovi dve škole u Zaječaru uloženo pet miliona evra. Nadam se da ćemo sa tim programima nastaviti i u ostalim školama”, rekao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Rotari klub – Donacija za osnovne škole u Zaječaru i PU „Đulići”

„Nakon stabilizacije budžeta, koncentrisaćemo se na i na seoske škole, neke se već sređuju zahvaljujući Republici, neke će biti sređene u ovoj, a neke u narednoj godini. Očito da je obrazovanje, tehničko opismenjavanje naše dece – budućnost. Grad će uvek biti tu, da pomogne i ostalim školama oko kupovine ovakve opreme. Ono što planiramo je i proširenje kapaciteta PU ’Đulići’ u Zaječaru. Sve ovo što radimo i ulažemo u mladost jeste naša budućnost”, naglasio je Ničić.

Rotari klub – Donacija za osnovne škole u Zaječaru i PU „Đulići”

Rotari klub – Donacija za osnovne škole u Zaječaru i PU „Đulići”

Ova donacija početak je republičke akcije pomoći osnovnim školama u Srbiji, koja se realizuje u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja, za koju je ukupno izdvojeno više od 120 hiljada dolara.

 

Izvor