Rotary programi

Rotary Community Corps

Rotary programi

Rotari zajednica: Otvoren put ka globalnoj pomoći

Rotary Community Corps (RCC) predstavlja grupu nerotarijanaca koji dele ovu predanost stvaranju boljeg sveta kroz uslužne projekte. Članovi RCC planiraju i realizuju projekte u saradnji sa lokalnim Rotari klubovima, koristeći Rotari mrežu, brend, i mentorstvo kako bi postigli održive rezultate.

Povećajte uticaj vaše zajednice kroz
udruživanje u Rotary Community Corps

U srcu Rotarija, međunarodne organizacije posvećene služenju i rešavanju globalnih problema, krije se poseban inicijativni model - Korpus Rotari Zajednice (RCC). Ova grupa nerotarijanaca deli viziju o stvaranju pozitivnih promena kroz uslužne projekte, a njen rad ostvaruje se kroz saradnju sa lokalnim Rotari klubovima.

Sponzorisani od strane Rotari klubova, RCC koristi bogatstvo Rotari mreže, prepoznatljiv brend i značajno mentorstvo kako bi planirali i implementirali projekte usluga u svojim zajednicama. Ovaj model, koji okuplja više od 12.000 trupa u 105 zemalja i 257 okruga, aktivno je prisutan kako u urbanim i ruralnim sredinama, tako i u razvijenim i zemljama u razvoju.

Uključivanjem lokalnih talenata i znanja, RCC širi uticaj Rotarija širom sveta. Njegova snaga leži u sposobnosti da angažuje članove zajednice da preuzmu ključnu ulogu u rešavanju lokalnih potreba. Dizajniranje, implementacija i dugoročni nadzor projekata postaju održiviji kada su zajednice direktno uključene u njihov razvoj.

Pristup Rotari zajednice očituje se kroz raznovrsne RCC projekte, čime se šire granice uslužnih aktivnosti i podržava razvoj lidera unutar zajednica. RCC nije samo izvor finansijske podrške; on je simbol posvećenosti stvaranju dugotrajnih promena i jačanja zajednica.

Članstvo u RCC-ima otvoreno je svim odraslim osobama u zajednici koje dele vrednosti Rotarijeve službe, bez obzira na članstvo u Rotari klubu. Ovi korpusi se mogu formirati bilo gde gde postoji interesovanje zajednice za saradnju sa Rotari klubom.

Sponzorstvo RCC-a od strane Rotari kluba pokreće šire mogućnosti delovanja na lokalnom nivou. Sprovođenje usluga postaje sveobuhvatnije i efikasnije kada se integriše lokalno znanje i angažman zajednice. Klubovi sponzori imaju ključnu ulogu u podršci RCC-a, pružajući smernice, mentorstvo i deljenje resursa u vezi sa uslugama.

Rotari Zajednica i njen RCC model nisu samo još jedan projekat; to je dugoročna posvećenost stvaranju održivih promena i jačanju zajednica širom sveta. Kroz RCC, Rotari ostavlja neizbrisiv trag na lokalnom nivou, gradeći mostove između različitih zajednica i doprinoseći globalnom cilju mira i dobrobiti.