Vesti

Rotari klub Zemun: 90 godina posvećenosti humanitarnom radu

Rotari klub Zemun: 90 godina posvećenosti humanitarnom radu

Rotari Klub Zemun je nedavno proslavio svoj 90. rođendan u velikom stilu, uz prisustvo istaknutih gostiju i članova rotarijanaca iz različitih distrikata. Ova proslava je bila prilika da se odaju počast dugogodišnjoj tradiciji humanitarnog rada i angažovanja ovog kluba.

RI predsednik Gordon McInally, u pratnji svoje supruge Heather, i Distriktni guverner Aleksandar Radojičić su se pridružili članovima kluba u obeležavanju ovog značajnog jubileja. Svojim prisustvom, oni su pokazali podršku i priznanje dugogodišnjem radu i doprinosu Rotari kluba Zemun.

Tokom proslave, predsednik RC Zemun Predrag Damjanović je održao redovan sastanak kluba, koji je bio obogaćen zanimljivim predavanjem na temu veštačke inteligencije. Ovo je samo jedan od načina na koji Rotari klubovi promovišu edukaciju i razmenu znanja unutar svojih zajednica.

U duhu humanitarnog rada, RC Zemun je donirao 120.000 RSD Udruženju muzičke umetnosti (UMUS), pružajući podršku umetničkim inicijativama i kulturnom razvoju zajednice. Ova donacija je još jedan primer predanosti Rotari klubova unapređenju društva i podršci lokalnim organizacijama i projektima.

Pored RI predsednika i Distriktnog guvernera, proslavi su prisustvovali i bivši Distriktni guverneri Vladimir Matić i Velimir Stefanović, kao i DGND Daliborka Bradić. Njihovo prisustvo je dodatno učinilo ovu proslavu posebnom, ističući važnost i uticaj Rotari organizacije u Srbiji i Crnoj Gori.

Rotari Klub Zemun nastavlja da bude simbol posvećenosti humanitarnom radu i promociji društvenog razvoja. Njegova 90-godišnja istorija je bogata dostignućima i primerima služenja zajednici, a ova proslava je bila prilika da se odaju priznanja svim članovima kluba koji su doprineli njenom uspehu i trajanju.