Vesti

Rotari bal na salašu u organizaciji RC Sombor

Rotari bal na salašu u organizaciji RC Sombor

Distriktni guverner Aleksandar Radojičić uveličao je Rotari bal na salašu, koji je organizovao RC Sombor. Ova svečanost obeležila je i 85 godina od osnivanja kluba, a posebno je bila značajna jer je obavljena svečana primopredaja predsedničke dužnosti između sadašnjeg predsednika Marka Mijića i dolazeće predsednice Nevene Brdarić.

Uz tradicionalni ples i svečanu atmosferu, na balu je održan i regionalni sastanak guvernera distrikata Srbija i Crna Gora, Slovenija i Severna Makedonija, Mađarska i Hrvatska. Tema sastanka bila je saradnja na ekološkim projektima, s posebnim fokusom na očuvanje čistih voda. Pored aktuelnog guvernera našeg distrikta, Aleksandra Radojičića, prisustvovali su guverneri Slovenije i Severne Makedonije, Andrej Božić i guvernerka Mađarske, Elizabeth Gila Kovacs, PDG Hrvatske, Ivan Miškulin, PDG Nikola Božić i DGN Veliša Stamatović.

Ova svečanost je bila prilika za jačanje veza među rotarijancima iz različitih distrikata i razmatranje zajedničkih inicijativa za očuvanje životne sredine.