Vesti

Predstavnici Rotari kluba iz Čikaga posetili Golubinačke đake

Predstavnici Rotari kluba iz Čikaga posetili Golubinačke đake

Rotari klubovi širom Srbije kontinuirano rade na unapređenju kvaliteta obrazovanja kroz različite projekte. Jedan od najznačajnijih projekata jeste “Za lepšu školu”, u okviru kojeg su mnoge obrazovne ustanove u zemlji dobile dronove i mBot robotiće. Ova donacija omogućila je učenicima da steknu praktične veštine u oblasti robotike i programiranja.

Golubinački đaci, zahvaljujući svom trudu i zalaganju, izvukli su maksimum iz ove donacije i osvojili prvo mesto na državnom takmičenju u upravljanju i programiranju drona. Njihov uspeh pokazuje kako podrška Rotari klubova može značajno doprineti obrazovanju i razvoju učenika.

Danas su Golubinačke đake posetili predstavnici Rotari kluba iz Čikaga, pružajući im dodatnu motivaciju i priznanje za njihov rad. Ova poseta simbolizuje međunarodnu podršku i saradnju, ističući značaj globalnih veza i razmene znanja između Rotari klubova.

Ovakvi projekti ne samo da unapređuju obrazovne mogućnosti, već i inspirišu mlade da se posvete tehnologiji i inovacijama, gradeći bolju budućnost za sve nas.