Poseta Rotary klubu Ulcinj

Slika korisnika Aleksandar Budosan
Aleksandar Budosan 4 jun, 2021 - 10:31

Danilo Ljevnaic, guverner Rotary District 2483, DGE Zorica Jestrović, Vladimir Lalosevic, sekretar Distrikta i Branimir Močević, predsednik komiteta za digitalizaciju i komunikaciju, posetili su Rotary Club Ulcinj. Radni deo dana započeo je susretom sa predsednikom Opštine i past president-om ovog Rotary kluba, Aleksandrom Dabovicem, a nastavio se obilaskom Starog grada i česme Tophana čiju su obnovu pomogli rotarijanci iz Ulcinja i time dali doprinos jednom od globalnih Rotary ciljeva - voda za svakoga.

Tokom sastanka sa članovima ovog kluba govorilo se o aktivnostima i Global Grant programima čiji su nosioci klubovi u distriktu, a kojima se podržavaju aktivnosti sa održivim i merljivim rezultatima u područjima školstva i zdravstva na koja je Rotary fokusiran.

Zahvalnice za doprinos ostvaren u borbi protiv koronavirusa u ime Rotary District 2483 Danilo Ljevnaić uručio je Dr Oliveri Pocek i Lidi Marđonović.

Disktrikt 2483 ove zahvalnice dodeljuje kao znak poštovanja za nesebičan doprinos u najtežim vremenima pandemije jer teško da možemo zamisliti sve izazove sa kojima se svakodnevno sreću angažovani u kovid ambulantama štititeći i spasavajući ljudske živote širom zemlje. Promena koju na taj način čine u životima ljudi je ogromna. Svim zdravstvenim radnicima i na ovaj način zahvaljujemo za spremnost da žrtvuju vlastitu sigurnost i dobrobit u ovoj krizi. Svima im želimo zdravlje dok napreduju na putu koji će nas iz pandemije odvedesti na sigurnu obalu.