Novembar je mesec posvećen Rotary Foundation

Slika korisnika Aleksandar Budosan
Aleksandar Budosan 1 novembar, 2020 - 07:46

Novembar je mesec koji je u Rotary kalendaru posvećen Rotary Foundation. Rotary fondacija je prošle godine prikupila 331,9 miliona dolara za humanitarne projekte širom sveta. Tokom ovog meseca klubovi i distrikti obraćaju posebnu pažnju na programe Rotary Foundation i često prikupljaju dodatnu finansijsku podršku za Fondaciju, promovisanjem davanja priloga za Paul Harris Fellows.

Ako je služenje srce Rotarija, onda je Rotary Foundation njegova životna snaga. Rotary je putem Fondacije u mogućnosti da podrži brojne projekte kako na lokalnom nivou, tako i širom sveta. Kroz Fondaciju, Rotary se ostvaruje u milionima života: radeći za mir, podržavajući obrazovanje, podržavajući projekte za obezbeđivanje čiste vode, osiguravajući programe zaštite zdravlja majkama i deci... Sve to rezultat je zajedničkog rada oko 1 milion i 200 hiljada rotarijanaca širom sveta koji svet vide kao prostor u kojem se ljudi ujedinjuju i preduzimaju različite akcije kako bi stvorili trajnu promenu - širom sveta, u svojim zajednicama i u sebi.

Rotari fondacija pretvara njihove ideje u realizovane projekte koji menjaju živote širom sveta. Kao dobrotvorni ogranak Rotari Internationala, u sebe uključuje globalnu mrežu rotarijanaca koji svoje vreme, novac i stručnost ulažu u određene prioritete, poput iskorenjivanja poliomijelitisa i promocije mira. Fondacija grantovima osnažuje rotarijance da izazove poput siromaštva, nepismenosti i neuhranjenosti približe održivim rešenjima koja ostavljaju trajni uticaj.