ŠTA JE TO ROTARY?

Naše vrednosti

Vrednosti Rotary-ja obuhvataju osnovne principe i standarde ponašanja koji usmeravaju članove ove organizacije. One čine temelj Rotary pristupa služenju, čineći organizaciju jedinstvenom i uticajnom širom sveta.

SLUŽENJE

Rotary promoviše ideju nesebičnog služenja zajednici. Članovi Rotary-ja se posvećuju pružanju pomoći i podrške kako lokalnoj tako i globalnoj zajednici.

INTEGRITET

Rotary članovi se pridržavaju visokih etičkih standarda. Integritet je ključna vrednost koja podstiče odgovorno ponašanje, iskrenost i poštenje.

RAZNOLIKOST

Rotary promoviše raznolikost i inkluzivnost. Organizacija okuplja ljude različitih zanimanja, kultura i pozadina kako bi zajednički radili na poboljšanju sveta.

INOVACIJA

Rotary podržava inovacije kao ključni element u rešavanju savremenih izazova. Članovi Rotary-ja teže novim idejama, tehnologijama i pristupima kako bi unapredili efikasnost i uticaj svojih projekata.

LIDERSKI DUH

Rotary podstiče razvoj lidera koji su spremni preuzeti inicijativu u rešavanju društvenih problema. Članovi Rotary-ja teže postati lideri u svojim zajednicama.

PRIJATELJSTVO

Rotary jača međunarodno prijateljstvo i razumevanje među ljudima. Kroz različite projekte i aktivnosti, članovi Rotary-ja grade trajna prijateljstva i međusobno se podržavaju.

DOBROVOLJNOST

Rotary članovi dobrovoljno doprinose svoje vreme, veštine i resurse radi postizanja ciljeva organizacije. Dobrovoljni rad je srž Rotary pristupa služenju.

GLOBALNA SVEST

Rotary se fokusira na rešavanje globalnih problema i promovisanje mira i razumevanja između naroda. Organizacija ima globalnu perspektivu u svojim naporima za unapređenje sveta.