ŠTA JE TO ROTARY?

Naša misija

Rotary klubovi Distrikta 2483, kao integralni deo globalne organizacije Rotary International, dosledno ostvaruju svoju misiju koja se temelji na promovisanju dobre volje, mira i aktivnog učešća u globalnim projektima služenja. Ovi klubovi, ponosno delujući u zajednicama koje predstavljaju, posvećeni su pružanju značajnih doprinosa lokalnom društvu i ostvarivanju trajnog pozitivnog uticaja.

AVENIJE SLUŽENJA

Avenije služenja u Rotaryju predstavljaju pet ključnih oblasti kroz koje se članovi Rotary kluba angažuju u pružanju usluga i unapređenju svojih zajednica. One predstavljaju okvir kroz koji Rotary članovi usmeravaju svoje aktivnosti i doprinose unapređenju društva, radeći zajedno kako bi ostvarili pozitivan uticaj u svojim lokalnim zajednicama i šire.

SLUŽBA U KLUBU
(Club Service)

Fokusira se na održavanje jakog i vitalnog Rotary kluba. Aktivnosti u ovoj oblasti uključuju organizaciju sastanaka, upravljanje članstvom, promovisanje klupskog duha i razvijanje međusobnih odnosa među članovima.

SLUŽBA U ZAJEDNICI
(Comunity Service)

Ovde se članovi Rotary kluba posvećuju poboljšanju kvaliteta života u svojoj lokalnoj zajednici. Projekti uključuju humanitarne akcije, rad na obrazovanju, podršku siromašnima i drugim inicijativama koje imaju pozitivan uticaj na lokalnu zajednicu.

SLUŽBA U SVETU
(International Service)

Rotary klubovi se angažuju u međunarodnim projektima i aktivnostima kako bi doprineli globalnom miru, razumevanju i humanitarnim naporima. Ova avenija služenja ima za cilj poboljšati međunarodne odnose i podržati projekte širom sveta.

SLUŽENJE NOVIM GENERACIJAMA
(Youth Service)

Ova oblast se fokusira na rad sa mladima i razvoj liderstva među mladima. Rotary klubovi podržavaju programe kao što su Rotaract i Interact, pružaju stipendije, organizuju kampove i podržavaju aktivnosti koje promovišu razvoj mladih lidera.

SLUŽENJE U STRUCI
(Vocational Service)

Ova avenija služenja podstiče visoke etičke standarde i priznavanje vrednosti svakog zanimanja. Rotary članovi se posvećuju promovisanju etičkog ponašanja u poslu, pružanju mentorstva i podršci razvoju profesionalnih veština.

“Jedini način na koji možeš uneti smisao u život jeste posvetiti se ljubavi prema bližnjem, posvetiti se zajednici koja te okružuje, stvaranju nečega što će tvom životu dati svrhu i smisao”

– Tomas Man, pisac, dobitnik Nobelove nagrade za književnost