Vesti

Jubilej 100. godina Rotarija u Švajcarskoj

Jubilej 100. godina Rotarija u Švajcarskoj

U Bernu je svečano obeležen veliki jubilej – 100 godina od osnivanja Rotarija u Švajcarskoj. Na poziv Međudržavnog komiteta za saradnju između distrikata Švajcarska i Srbija-Crna Gora, događaju su prisustvovali distriktni guverner Aleksandar Radojičić i izabrani guverner Vladan Mijailović.

Ovaj značajan jubilej su uveličali predsednica Švajcarske Viola Amherd i predsednik Rotari internacionale Gordon McInally, što je dodatno potvrdilo značaj i ugled koji Rotari ima u Švajcarskoj i širom sveta.

Saradnja između distrikta Švajcarska i Srbija-Crna Gora je na visokom nivou, a humanitarni projekti koje zajednički sprovode svake godine postaju sve značajniji. Predsednica komiteta sa strane Švajcarske, Danielle Ćesarov, zajedno sa svojim suprugom Veselinom, već više od 20 godina posvećeno radi na filantropskim projektima usmerenim ka Srbiji.

Na ovom svečanom skupu, distriktni guverner Aleksandar Radojičić uručio je Paul Harris Fellow (PHF) priznanje ambasadorki distrikta 2483 za Švajcarsku i Nemačku, Mariji Novaković, u znak priznanja za njen izvanredan doprinos i posvećenost radu Rotarija.

Ova proslava jubileja ne samo da je odala počast veku postojanja Rotarija u Švajcarskoj, već je i naglasila važnost međunarodne saradnje i zajedničkog delovanja na humanitarnim projektima koji imaju dugoročan pozitivan uticaj na zajednice širom sveta.