Vesti

Guvernersko pismo broj 7

Drage Rotarijanke i Rotarijanci,
Srećna vam svima nova 2023. godina. Iskoristimo našu „Zamisli Rotari“ temu da u ovoj potpuno novoj godini zamišljamo svet preplavljen ljubavlju, pravednije okruženje, puno izobilja za svakoga, ljude podstaknute inspiracijom, planetu ispunjenu srećom. Zamislimo i Rotari koji može da napravi bar malo da se sve ovo ostvari! Tako ćemo napraviti prve korake u našem činjenju da nam 2023. bude srećna i uspešna.
Verujem da vam ovaj prvi dan donosi mnogo veselja i zabave, sreće i radosti, planova i novih očekivanja. Želim vam svima ostvarenje velikih snova, dobro zdravlje i poslovne uspehe. Ovako ostvareni i ispunjeni lako ćemo kroz naše Rotari klubove činiti dobro drugima i unapređivati svet oko nas.
Januar mesec je u Rotariju posvećen služenju kroz naše profesije (vocational service). Potrudimo se više nego obično da naši visoki profesionalni standardi isijavaju iz našeg svakodnevnog rada. Pokažimo našim kolegama kako naša ekspertiza čini da poslovni angažman bude produktivan i značajan. Budimo primer koji će sam za sebe govoriti o nama samima, ali i o organizaciji kojoj pripadamo.
Iskoristimo januar mesec da svoje profesije predstavimo drugima u našim klubovima. Naučimo druge najvažnije stvari iz naših profesija i time učinimo naše društvo snažnijim. Pohvalimo se sopstvenim profesionalnim postignućima, jer to nije nešto loše, nego ono u čemu treba svi da uživamo.
Zakoračili smo u drugu polovinu naše „Zamisli Rotari“ godine. Iskoristimo praznične dane da vidimo šta smo sve lepo postigli i da na to budemo ponosni. Isto tako vidimo šta smo propustili da uradimo, jer je pred nama još šest meseci da učinimo mnogo toga dobroga.
Na Dan Rotarija, 23. februara, posle nekoliko godina bez glamuroznih događaja, u Beogradu nas očekuje „black tie“ događaj. Te večeri treba da se okupimo svečarski obučeni i lepo raspoloženi kako bismo proslavili 118 godina od osnivanja Rotarija, i dodelili nagrade pojedincima i klubovima koje smo svi zajedno zaslužili u prethodnih nekoliko godina.
U 2023. godini zamišljam vas srećne i vesele sa svojima najmilijima, zdrave i jake za sve poduhvate koje poželite, inspirisane i kreativne za nove aktivnosti u koje ulazite. Učiniću sve što je u mojom moći da budem aktivna podrška svima vama da ova moja zamišljanja za sve vas postanu i stvarnost.
Srećno!
 
Valjevo, 1. januar 2023.
 
Vaš,
DG Nikola Božić