Vesti

Gostovanje Gordona Makinalija, Aleksandra Radojičića i Vladimira Matića u Jutarnjem programu Radio televizije Srbije

Gostovanje Gordona Makinalija, Aleksandra Radojičića i Vladimira Matića u Jutarnjem programu Radio televizije Srbije

Rotari organizacija u Srbiji je aktivna i angažovana u nizu projekata i inicijativa usmerenih ka unapređenju zajednice. U Jutarnjem programu RTS-a gostovali su Gordon Makinali, predsednik Rotari Internacionala, Aleksandar Radojičić, trenutni Guverner Rotari Distrikta 2483 Srbija i Crna Gora, kao i Vladimir Matić, bivši Guverner, kako bi razgovarali o tim aktivnostima i budućim planovima.

U Srbiji, Rotari klubovi su kontinuirano uključeni u različite projekte koji se fokusiraju na oblasti poput zdravstva, obrazovanja, ekologije i podrške lokalnim zajednicama. Ovi projekti imaju za cilj da poboljšaju kvalitet života ljudi u Srbiji i doprinesu razvoju društva u celini.

Gordon Makinali, kao predsednik Rotari Internacionala, ima širok pogled na aktivnosti širom sveta, ali je posebno zainteresovan za doprinos koji Rotari klubovi pružaju u Srbiji. Njegova poseta ovoj zemlji simbolizuje podršku i angažovanost Internacionalne organizacije u lokalnim projektima i inicijativama.

Aleksandar Radojičić, Guverner Distrikta 2483 Srbija i Crna Gora, ima ključnu ulogu u koordinaciji aktivnosti svih Rotari klubova u ovom distriktu. Njegova uloga je da podrži i podstakne klubove da ostvare svoje ciljeve i doprinesu zajednici na najbolji mogući način.

Vladimir Matić, kao nekadašnji Guverner, ima dragoceno iskustvo i uvid u razvoj Rotari organizacije u Srbiji. Njegovo prisustvo omogućava sagledavanje dugoročnih promena i napretka koje je Rotari postigao tokom godina, kao i pružanje smernica za dalji razvoj.

Ovim gostovanjem šira publika imala je priliku da sazna više o konkretnim projektima koje Rotari klubovi sprovode u Srbiji, kao i o viziji za budućnost ove organizacije u zemlji. Rotari u Srbiji nastavlja da bude ključni akter u promovisanju humanitarnih vrednosti i unapređenju društva, i uz podršku Internacionalne organizacije i lokalne zajednice, nastavlja da ostvaruje značajan uticaj na dobrobit građana Srbije.