Rotary trening dan na temu: Fondacija

Slika korisnika Aleksandar Budosan
Aleksandar Budosan 18 decembar, 2020 - 22:38

Dana 17.12.2020.godine od 20h održan je drugi ROTARI TRENING DAN na temu FONDACIJA.

Seminar je udarcem čekića o zvono otvorio Guverner Distrikta 2483 Danilo Ljevnaić, pozdravio sve prisutne i najavio predavače.

U prvom delu prezentacije DGE Zorica Jestrović upoznala je učesnike sa davanjima u TRF na dan 15.12 sa molbom da klubovi pojacaju svoje uplate pre svega u AF i PPF.

Donacija Rotari kluba Kotor Specijalnoj bolnici za psihijatriju Kotor

Slika korisnika Bojana Đurović
Bojana Đurović 8 decembar, 2020 - 20:01

I ove godine, četvrti put po redu, članovi Rotari Kluba Kotor  su posjetili Specijalnu bolnicu za psihijatriju Kotor i uručili donaciju vrijednosti od oko 1500 eura. Akciju kotorskih rotarijanaca ove godine su pomogli Vibacom d.o.o. Baošići, hotel Monte Cristo, Kotor, Splendid Conference & Spa Resort, Budva, te preduzeće "FAF&CO" iz Ulcinja. Ovom prilikom uručena su sredstva za higijenu, odjeća i obuća, peškiri, posteljine i zaštitne prostirke za krevete.

Rotari klub Kotor uručio još jednu donaciju medicinske opreme Opštoj bolnici Kotor

Slika korisnika Bojana Đurović
Bojana Đurović 30 novembar, 2020 - 16:04

Nastavljajući saradnju sa firmom 'PROFESIONAL MEDIC' d.o.o. čiji je vlasnik Kotoranin Jovan Roganović, članovi Rotari Kluba Kotor donirali su medicinsku opremu u vrijednosti od 1.700,00 USD Opštoj bolnici u Kotoru. Donirana oprema uključuje pulsni oksimetar 'tip finger', CPAP uredjaj i maske za CPAP. Donaciju je u ime kotorske Opšte bolnice primio direktor dr Davor Kumburović zahvalivši se ovom prilikom donatorima i Rotari Klubu Kotor, koji su u vremenu složene epidemiološke situacije izazvane epidemijom koronavirusa Covid-19, još jednom nesebično izašli u susret svojim sugrađanima.

Rotary cluba Novi Sad Dunav donirali su maske Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu

Slika korisnika Aleksandar Budosan
Aleksandar Budosan 27 novembar, 2020 - 23:39

U petak, 27. novembra 2020. godine članovi Rotary cluba Novi Sad Dunav su sproveli akciju doniranja 1.000 zaštitnih maski za jednokratnu upotrebu Fakultet tehničkih nauka - Novi Sad  Na donaciji se, u ime Fakulteta tehničkih nauka zahvalio dekan, prof. dr Rade Doroslovački. Maske su donacija kompanije Safemed d.o.o. iz Novog Sada, na čemu im se i ovom prilikom zahvaljujemo. Rotary cluba Novi Sad Dunav planira da i u budućnosti sprovodi akcije pomoći zajednici, kojoj pripada, kako bi se što lakše izašlo iz situacije u kojoj se svi nalazimo.

Rotary klub Čačak uručio donaciju Covid odeljenju čačanske bolnice

Slika korisnika Aleksandar Budosan
Aleksandar Budosan 26 novembar, 2020 - 23:43

Rotary Club Čačak je danas 26.11.2020. direktoru čačanske bolnice uručio 10 pulsnih oksimetara za kovid odeljenje. U ovom trenutku ovo je skromna donacija ali ona rešava neke probleme. Rotary club Čačak je sve snage usmerio na veliki projekat nabavke opreme za Zavod za javno zdravlje za detekcije virusa, PCR testove, dnk analize, rana otkrivanja nekih vrsta bolesti itd, vrednosti 150.000 dolara, a grad Čačak će obezbediti prostor za smeštaj opreme i novu laboratoriju.

Izveštaj iz Libana

Slika korisnika Aleksandar Budosan
Aleksandar Budosan 23 novembar, 2020 - 18:59

Samir Shalabi, član Rotari kluba Beograd Stari Grad, boravio je više dana u Bejrutu gde je napravio pokretnu kliniku i sa svojom organizacijom Borderfree delio maske i dezinfekciona sredstva. Donirao je i dva respiratora kao i hranu i lož ulje za izbegličke kampove. Od opstine Khijara dobio je prostorije u kojima ce organizovati besplatnu edukaciju kao i učenje engleskog i nemackog jezika za građane Libana.

DG Danilo Ljevnaić posetio je Rotary klub Pančevo Mihajlo Pupin

Slika korisnika Aleksandar Budosan
Aleksandar Budosan 19 novembar, 2020 - 22:18
U sklopu svojih planiranih poseta Danilo Ljevnaic guverner Rotary District 2483 bio je u četvrtak 19. novembra 2020. godine u radnoj poseti RC Pančevo - Mihajlo Pupin. Tokom sastanka on je članovima ovog kluba predstavio pet Global Grant projekata koje realizuju klubovi u Rotary Distriktu 2483, a kojima se podržavaju aktivnosti sa održivim i merljivim rezultatima u područjima na koja je Rotary fokusiran.

Poseta DG Danila Ljevnaića Rotary klubu Beograd Passport

Slika korisnika Aleksandar Budosan
Aleksandar Budosan 18 novembar, 2020 - 22:18
Govorilo se i o funkcionisanju klubova tokom pandemije, o aktivnostima koje se u tom pravcu sprovode, kao i o tome da li je pravi momenat da se uveća članstvo.
Tokom sastanka predstavljeno je svih pet Global Grant programa čiji su nosioci klubovi u distriktu, a kojima se podržavaju aktivnosti sa održivim i merljivim rezultatima u područjima školstva i zdravstva na koja je Rotary fokusiran.

Stranice