“30. BEOGRADSKI MARATON”

U okviru obeležavanja manifestacije “DANI SLOVENAČKO SRPSKOG PRIJATELJSTVA” rotarijanci i prijatelji iz Slovenije i Srbije učestvovali su na 30. BEOGRADSKOM MARATONU u subotu 22.aprila od 9 do 16h. Jedan broj rotarijanaca i članova porodica uspeo je da istrči polumaraton a veći deo je učestvovao u “Trci zadovoljstva” na deonici od 5 kilometara. Svojim učešćem u maratonu rotarijanci su podržali akciju “1 EVRO ZA SVAKI PRETRČANI KILOMETAR” kojom smo prikupljali sredstava za odlazak i boravak lica sa invaliditetom u Regionalni centar “Iskra” u Kragujevcu. Promoter ove akcije je bio Goran Nikolić naš prijatelj i slabovidi maratonac koji je uz podršku Distrikta 2483 i klubova istrčao 55 maratona za 55 dana i time oborio Ginisov rekord.

Prvo okupljanje rotarijanaca i prijatelja organizovano je od 9 do 10 i30h na platou preko puta Skupštine Srbije  zajedno sa Sportskim savezom za invalidna lica Beograda i Poverenikom za zastitu ravnopravnosti radi podrške njihove akcije “Ravnopravno do cilja”.

Na štandovima smo prodavati majice,bedževe i kolačiće sa logom rotarija i BG maratona, Crveni krst Čukarice je obezbedio slatkiše a prijatelji iz RC Čačak i “Broćića Avlije” poznate srpske specijalitete u specijalnim pakovanjim. Sva preostala hrana istog dana odneta je u Specijalni zavod za decu i omladinu Sremcica.

Od 10,30 do 13h nastavljeno je druženje sa članovima Sportskog saveza za osobe sa invaliditetom Beograda na Terazijskom platou odmah nakon prolaza ciljne ravnine.

Izveštaj sačinio:

Koordinator za maraton:

DGN Vladimir Matić
Nacionalni koordinator ICC-a Distrikta 2483