Vesti

Regionalni Grant project seminar u organizaciji Rotary international

Regionalni Grant project seminar u organizaciji Rotary international

U Beogradu je održan seminar posvećen projektima u okviru inicijative “Hearts of Europe”, koju vode oficiri Rotary International (RI) zaduženi za saradnju Rotari fondacije i USAID-a. Skup je svečano otvorio Distriktni guverner Aleksandar Radojičić, koji je izrazio zadovoljstvo zbog značaja ovakvih inicijativa za lokalne zajednice.

PDG Vladimir Matić je prisutnima predstavio rezultate dosadašnjih global grant projekata realizovanih u Distriktu 2483, naglašavajući postignute uspehe i uticaj tih projekata na zajednice. Seminar je bio prilika da se razmene iskustva i diskutuje o budućim koracima i projektima koji će biti sprovedeni u okviru saradnje između Rotari fondacije i USAID-a.

Trening su vodili iskusni predstavnici Rotary fondacije: Grant koordinator za saradnju sa USAID-om Sam Kendal, regionalni grant oficiri Elizabeth Davis i Nora Beamish Lannon. Oni su prisutne upoznali sa procedurama, pravilima i najboljim praksama za uspešno sprovođenje global grant projekata.

Ovaj seminar je još jedan korak ka jačanju saradnje između Rotary klubova i USAID-a, s ciljem unapređenja kvaliteta života u zajednicama kroz održive i dobro osmišljene projekte.